Interessant:

Ook nieuwe iPod model geteisterd door problemen

nieuws 13 april 2004 om 23:58

Apple had al technische problemen met de vorige iPod's, daarvan ging de accu minder lang mee dan de bedoeling was. Momenteel zijn er veel klachten over de iPod Mini, die geeft vaak krakend en ruisend geluid weer. Apple onderzoekt de klachten.

De iPod Mini heeft moeite met het afspelen van MP3's. Niet alleen klinkt het geluid erg slecht door de hoofdtelefoons, de iPod Mini speelt MP3's af met pauzes die er helemaal niet in zitten.

Volgens een forum van iPod eigenaren ligt de slechte geluidskwaliteit aan een interne ontwerpfout bij de aansluiting van de koptelefoon. Deze zou namelijk te los op het printplaatje zijn bevestigd, hoe vaker men de koptelefoon verwisselt hoe sneller de aansluiting zal verslijten.

Deze klachten over de iPod Mini konden niet op een slechter moment komen voor Apple, men kampt namelijk met moeilijkheden om de iPod Mini aan te leveren. Europa moet zelfs langer dan gepland op de introductie van de Mini wachten, een ontwerpfout als deze kan de Europese introductie nog meer vertragen.

ZDNet (UK)