Interessant:

Veel nieuwe 2-in-1's van Lenovo

nieuws 5 september 2016 om 09:43

Lenovo heeft op de IFA een viertal nieuwe tablets en 2-in-1's aangekondigd. Meest opvallende is de Yoga Book, die is uitgerust met een volledig plat keyboard, die ook gebruikt kan worden als digitizer, het zogenaamde halo keyoard, voor het snel invoeren van teksten en aantekeningen

Yoga Book

De Yoga Book is ongekend rank met een dikte van 4 millimeter op het dunste punt en een gewicht van slechts 690 gram. De Yoga Book is een 10,1-inch tablet met een IPS Full HD scherm, 4 GB RAM en 64 GB opslaggeheugen. Dat de Yoga Book gericht is op zakelijke gebruikers blijkt uit het feit dat de tablet verkrijgbaar is in een Android als een Windows versie al dan niet in combinatie met 4G. De Yoga Book is robuust dankzij het gebruik van aluminium- en magnesium-legeringen. Net als de andere Yoga-producten van Lenovo kan je de Yoga Book in vier standen gebruiken (browse, watch, create en type).

Lenovo Yoga Book
Lenovo Yoga Book

Meest opvallende feature van de Book is het halo keyboard, een volledig backlit keyboard om makkelijk tekst in te voeren. Het halo keyboard kan ook dienst doen als digitizer. Als je papier legt op het halo keyboard worden de aantekeningen die je daar met een speciale pen (dual-use stylus) op maakt meteen gedigitaliseerd. De dual use stylus heeft ongeveer de afmetingen van een normale pen en maakt gebruik van de Wacom feel IT technologie om zo nauwkeurig mogelijk je aantekeningen op te slaan.

Lenovo Yoga Book - Stylus
Lenovo Yoga Book - Stylus

De Yoga Book kost € 499 voor de Android WiFi versie, € 599 voor de Windows WiFi versie, € 599 voor Android 4G versie en € 699 voor de Windows 4G versie. De WiFi-versies worden in september verwacht, de 4G-versies in oktober.

Yoga 910

Naast de Yoga Book kondigde Lenovo de opvolger van de Yoga 900 aan, de Yoga 910, ’s werelds dunste convertible laptop uitgerust met een Intel Core i7 processor en Windows 10. Lenovo biedt de keuze tussen een 4K of full HD scherm, biedt een nagenoeg randvrij beeldscherm (5 mm rand) met 10 procent meer schermruimte en een 14 procent toename in resolutie. Muziek en geluid zijn bij de Yoga 910 met Dolby Audio Premium verbeterd. Met tot wel 15 uur aan batterij, kan je werken of films kijken zonder je zorgen te maken over je batterijduur. Verder heeft de Yoga 910 een ingebouwde fingerprint reader die zorgt voor verbeterde beveiliging. The Yoga 910 zal € 1.499 kosten en komt eind oktober op de markt.

Lenovo Yoga 910
Lenovo Yoga 910

Yoga Tab 3 Plus

Ook het Yoga Tab 3-portfolio wordt op IFA uitgebreid. De nieuwe Yoga Tab 3 Plus heeft een 10.1-inch scherm met Technicolor kleurverbetering, Dolby Atmos driedimensionaal geluid met vier naar voren gerichte JBL speakers en vier afzonderlijke weergavestanden. Met Lenovo Media Cast, kan je audio (via Bluetooth) en video (via Miracast) streamen vanaf een ander apparaat. Zo heb je de beste kwaliteit scherm en speakers, waar je ook bent. Verder komt de Yoga Tab 3 Plus met een 9.300 mAh smart power management batterij die 18 uur batterijduur biedt en een 24w snel-lader. The Yoga Tab 3 Plus kost € 299 en is vanaf begin november beschikbaar.

Yoga Tab 3 Plus
Yoga Tab 3 Plus

Lenovo Miix 510

Ten slotte lanceert Lenovo op IFA zijn Miix 510 dat de functionaliteit van een tablet uitbreidt met het comfort en de handigheid van een full-size toetsenbord. Door de Miix 510 van dit toetsenbord los te koppelen, leent het zich perfect voor online entertainment. Met toetsenbord is de Miix 510 ideaal voor bijvoorbeeld tekstverwerken of mailen. De 12,2-inch Miix 510 is begin oktober beschikbaar in verschillende varianten vanaf € 699.

Lenovo Miix 510
Lenovo Miix 510

portablegear.nl


Gerelateerde producten