Interessant:

Huawei Y6 Pro geintroduceerd

nieuws 12 februari 2016 om 12:32

Huawei introduceert de Huawei Y6 Pro, een instapmodel Android-smartphone met een 5-inch HD-display, een octa-core processor en een zeer krachtige 4.000 mAh batterij.

De Huawei Y6 Pro is een Pro-uitvoering van de eerder uitgebrachte Huawei Y6. Belangrijkste vernieuwingen betreffen de camera's (nu 13-megapixel achter en 5-megapixel voor in plaats van 8-megapixel achter en 2-megapixel voor) en de veel krachtigere batterij (van 2.200 mAh naar 4.000 mAh). Tevens is 4G/LTE-support toegevoegd. De batterij van de Y6 Pro, in combinatie met de Smart Power Saving-technologie,  biedt een standbytijd tot 24 uur bij een slechts 10 procent opgeladen batterij. Een volledig opgeladen batterij biedt genoeg energie voor 15 uur dataverbruik of 39 uur bellen.

Huawei Y6 Pro
Huawei Y6 Pro

De Huawei Y6 Pro draait op Android 5.1 Lollipop en maakt daarnaast gebruik van Huawei's Emotion UI 3.1-interface. De quad-core processor van MediaTek met 2GB RAM zorgt voor vlotte prestaties en voor de opslag krijg je 16GB tot je beschikking. Het toestel heeft een behuizing met een solide metalen frame, die is geinspireerd op de "de stroming van water" en komt in een grijze, witte of gouden editie. Tot slot biedt deze Pro-variant van de eerder uitgebrachte Huawei Y6 ondersteuning van 4G/LTE, Bluetooth 4.0, GPS/aGPS en dual-sim.

Informatie over de prijs en beschikbaarheid van de Huawei Y6 Pro in Nederland moet nog volgen.

Huawei