Interessant:

Amazon Lumberyard game-engine aangekondigd

nieuws 11 februari 2016 om 10:11

Amazon Web Services (AWS), onderdeel van Amazon.com, kondigt Amazon Lumberyard aan. Dit is een gratis, crossplatform 3D game engine waarmee ontwikkelaars kwalitatief hoogwaardige spellen kunnen maken.

Lumberyard is een game engine die ontwikkelaars een combinatie van gratis ontwikkeltechnologie en integratie met de AWS Cloud biedt. Dit maakt het makkelijker om online multiplayergames te maken. Daarnaast zorgt Twitch, Amazon's populaire videogaming-kanaal, voor integratie van features die ontwikkelaars helpen hun spellen te verbinden met het grootste sociale videoplatform voor gamers ter wereld. Omdat de visuele scripting tool gebruik maakt van een drag and drop gebruikersinterface, kunnen ook atechnische spelontwikkelaars binnen enkele minuten cloudfunctionaliteit aan een spel toekennen, aldus Amazon.

Amazon Lumberyard: visual scripting tool
Amazon Lumberyard: visual scripting tool

AWS kondigt daarnaast Amazon GameLift aan, een nieuwe dienst voor de uitrol, het beheer en het schalen van session-based multiplayergames. Met Amazon GameLift kunnen ontwikkelaars snel servers op- en terug schalen afhankelijk van het aantal spelers, zonder dat daar verdere werkzaamheden voor nodig of kosten vooraf aan verbonden zijn.

Amazon Lumberyard is gratis, en vanaf vandaag in beta beschikbaar voor ontwikkelaars van PC en consolegames. Platforms voor mobiele en virtual realitygames worden binnenkort toegevoegd. Voor Amazon GameLift wordt een klein bedrag per speler gevraagd. Voor AWS diensten die in combinatie met GameLift en Lumberyard worden gebruikt, geldt de reguliere prijs.

portablegear.nl