Interessant:

Gerucht: iPad Air 3 krijgt Apple Pencil-support

nieuws 29 januari 2016 om 09:39

Volgens de laatste geruchten introduceert Apple aankomende maart de iPad Air 3. Dit nieuwe iPad-model is naar verluidt voorzien van een snellere Touch ID-vingerafdruksensor en ondersteuning voor de Apple Pencil.

De Touch ID-vingerafdruksensor van de iPad Air 3 is volgens de geruchten dezelfde als op de iPhone 6S. De ondersteuning voor de Apple Pencil is daarnaast bekend van de 12,9-inch iPad Pro. Verder beschikt de iPad Air 3, die nog altijd 9,7-inch zal meten, waarschijnlijk over een stereoluidspreker en een verbeterde processor. De tablet krijgt mogelijk een 4K-schermresolutie van  4.096 x 3.072 pixels. Daarnaast zou de camera aan de achterzijde nu voorzien zijn van een LED-flitser voor betere prestaties bij slecht licht. Naar verluidt zal Apple de iPad Air 3 aankomende maart presenteren, mogelijk tegelijkertijd met de iPhone 5se.

Apple iPad Air 2
Apple iPad Air 2

De iPhone 5se (Special Edition) is volgens de geruchten een goedkoop instapmodel iPhone, wellicht alleen bedoeld voor opkomende markten. Dit model is uitgerust met een Apple A8-processor (bekend van de iPhone 6) en ondersteuning van Bluetooth 4.2 en Live Photos (bekend van de iPhone 6S). Het display van de iPhone 5se meet waarschijnlijk 4-inch en zal geen 3D Touch ondersteunen.

Naschrift: de iPhone SE en iPad Pro 9.7 zijn 21 maart 2016 officieel geintroduceerd.

9to5mac