Interessant:

Gerucht: iPhone 7 met draadloze oplader

nieuws 21 januari 2016 om 15:16

Volgens de laatste geruchten krijgt de iPhone 7, die mogelijk later dit jaar wordt aangekondigd, ondersteuning voor draadloos opladen. Daarnaast zou Apple de standaard audiopoort vervangen door een Lightning-poort.

Vorig jaar gingen er al geruchten dat Apple de standaard 3,5mm audiopoort op de iPhone 7 weg zou willen laten, om 'het toestel zo dun mogelijk te maken'. Volgens de geruchten kan Apple de iPhone 7 nog 1 millimeter dunner maken dan de huidige iPhone 6S door de standaard 3,5 audio-poort weg te laten. In plaats daarvan zou Apple EarPods aanbieden met de eigen, dunnere Lightning-aansluiting. Daarnaast zou je nog wel altijd gebruik kunnen blijven maken van draadloze Bluetooth-headsets. 

Naast een dunner design heeft Apple mogelijk ook commerciele redenen om de 3,5 audio-poort weg te laten. Het zou naast de nieuwe iPhone 7 dan ook meteen eigen nieuwe Lighting-headsets kunnen aanbieden, onder het Beats-label. Naar verluidt werkt Apple momenteel aan de ontwikkeling van deze duurdere, ruisonderdrukkende Lighting-headsets. Apple zou nog wel een adapter met de iPhone 7 meeleveren voor het gebruik van reguliere 3,5mm headsets.

iPhone 7 concept (via youtube.com/ConceptsiPhone)
iPhone 7 concept (via youtube.com/ConceptsiPhone)

Volgens de laatste geruchten krijgt de iPhone 7 verder de beschikking over geintegreerde ruisonderdrukking, waartoe het samenwerkt met audiochipfabrikant Cirrus Logic. Eerder gingen er geruchten dat Apple de home button op de iPhone 7 zou vervangen door de 3D Touch-technologie; de Touch ID-vingerafdruksensor zou dan wel verplaatst moeten worden. Ook beweren sommige analisten dat de iPhone 7 wordt voorzien van een SOS-toets. Tevens gaat het gerucht dat het toestel waterbestendig wordt.

Daily Mail