Interessant:

Fabrikanten en operators zetten groots in op UMTS

nieuws 21 maart 2004 om 15:33

Afgelopen donderdag ging de toonaangevende technologiebeurs CeBIT van start. Dit maal streek het technologiecircus neer in Hannover, Duitsland. PortableGear.nl toog naar Hannover om de nieuwste mobieltjes, PDA's en MP3 spelers te spotten.

Op het gebied van mobiele telefonie lieten de grote fabrikanten vooral hun nieuwste UMTS toestellen zien. Nu steeds meer mobiele operators UMTS netwerken lanceren, durven de fabrikanten hun UMTS toestellen te showen. Nieuwe trends bij de mobiele telefoons zijn de ingebouwde videocamera's. Bij Siemens zagen we een videoconference call, bellen met beeld en geluid. Motorola pakte groots uit op de CeBIT. Met de introductie van de Motorola MPx modellen presenteren de Amerikanen een toestel dat niet in een hokje te stoppen is. Het is namelijk een PDA, mobiele telefoon en MP3 speler in één, zonder dat er ook maar iets ingeleverd wordt op functionaliteit.

Op het gebied van MP3 spelers brachten alle fabrikanten opvolgers van hun huidige productlijnen. Philips komt met nieuwe harddisk MP3 spelers. Met een opslagcapaciteit van 2 GB zijn de Philips MP3 spelers een directe concurrent voor de iPod Mini van Apple. In 2004 slaan de fabrikanten van MP3 spelers een nieuwe weg in en komen ze met draagbare mediaspelers. Deze gadgets kunnen niet alleen overweg met muziek, maar spelen ook feilloos video's, DivX en Xvid bestanden af. Dan kun je dus overal en altijd een filmpje pakken.

Op het gebied van PDA's zagen we minder onthullingen, desalniettemin ook hier vooruitgang. Zo presenteerde Sagem PDA's die de uitkomst zijn van een tweejarige samenwerking met hardwarefabrikant Fujitsu. Bij Sony waren er nieuwe stijlvolle handhelds uit de CLIE lijn te bewonderen.

PortableGear.nl