Interessant:

Lenovo onthult ThinkPad X1 Tablet en X1 Yoga

nieuws 4 januari 2016 om 11:32

Lenovo onthult deze week op de CES 2016 in Las Vegas de ThinkPad X1 Yoga (een convertibele met een optioneel Samsung OLED-display) en de ThinkPad X1 Tablet (een tablet met een modulair ontwerp).

Dankzij het modulaire design kan je de functionaliteiten van de ThinkPad X1 Tablet uitbreiden met optionele clip-on modules voor extra functionaliteiten. Hierbij heb je onder meer de keuze uit een 'Productivity Module' (om de batterijduur tot 15 uur te verlengen), een 'Presenter Module' (biedt een projector en HDMI-aansluiting) en een '3D Imaging Module' (voor een 3D Intel RealSense-camera aan de achterzijde). De tablet bevat een Intel Core m7 -processor en heeft een batterijduur van 10 uur. Verder is de ThinkPad X1 Tablet te voorzien van Lenovo's TrackPoint-toetsenbord met drie verstelbare posities. Tablet en toetsenbord samen wegen ongeveer 1,1 kilogram. De X1 Tablet draait op Windows 10 en komt optioneel met 4G+/LTE Advanced-support voor snel mobiel internet.

Lenovo ThinkPad X1 Tablet met modules
Lenovo ThinkPad X1 Tablet met modules

De ThinkPad X1 Yoga is een lichte (1,3 kilogram) en dunne (16,8 millimeter) convertibele Windows 10-tablet. Het is 's werelds eerste convertibele die optioneel is te voorzien van een zeer helder Samsung OLED-display. Net als op Lenovo's andere Yoga-modellen krijg je de beschikking over een toetsenbord dat volledig te kantelen is, zodat de tablet eenvoudig is te transformeren tot ultrabook en vice versa. De X1 Yoga komt met een oplaadbare 'Active-Pen', dat is een stylus waarmee je onder meer direct notities kan maken bij webpagina's in de Microsoft Edge-browser. De stylus kan je opbergen in de behuizing, waar die meteen opgeladen wordt.

Lenovo ThinkPad X1 Yoga
Lenovo ThinkPad X1 Yoga

Op dit moment zijn de exacte prijzen en leveringsdata voor Nederland van de nieuwe Lenovo ThinkPad-modellen nog niet bekend. In de Verenigde Staten krijgt de ThinkPad X1 Tablet een prijs van $ 899. Voor de losse modules betaal je $ 149 (Productivity Module), $ 279 (Projector Module) en $ 149 (3D Imaging Module). De ThinkPad X1 Yoga heeft een prijs van $ 1.449 (de startprijs voor de X1 Yoga met OLED scherm wordt later bekend gemaakt).

Lenovo