Interessant:

Nieuw hoofdstuk in hetze rond ontwikkelaars KaZaA

nieuws 16 maart 2004 om 21:45

De Amerikaanse entertainment-industrie heeft de aanpak geëist van de verschillende P2P-bedrijven, zoals KaZaA. Via een geheime brief eist de voorzitter van een belangenorganisatie de aanpak van P2P-bedrijven bij een procureur-generaal.

Voorzitter Stevenson van de Motion Picture Association of America (MPAA) stuurde de brief in het geheim aan het Californische Openbare Ministerie. Volgens Stevenson zorgen programma's als KaZaA en eMule voor ernstige verliezen voor de entertainmentindustrie. Bovendien zouden P2P-bderijven internetters aanzetten tot illegale downloads.

Burgerrechtenorganisaties zijn niet blij met de brief van de MPAA. Volgens hen is het niet aan de P2P-bedrijven om de moraalridder op het internet uit te hangen. Het is volgens de organisaties bovendien zeer fout van de MPAA om de procureur-generaal persoonlijk te benaderen, de procureur-generaal is er immers om alle burgers te vertegenwoordigen.

Inmiddels is de aanpak van P2P-bedrijven ingezet. Ambtenaren van het Openbare Ministerie zijn namelijk geïnstrueerd om "P2P-bedrijven op de korrel te nemen."

WebWereld