Interessant:

Vodafone en Snapchat maken social statement tegen cyberpesten

nieuws 20 november 2015 om 12:17

Op basis van de Vodafone #BeStrong emoji's heeft Snapchat snaps ontworpen die als transparante laag over de gedeelde foto's kunnen worden geplaatst. Met het delen van deze snaps neem je een standpunt in tegen cyberpesten.

Met de acties willen Vodafone en Snapchat willen het bewustzijn van tieners rond cyberpesten verhogen. De samenwerking met Snapchat, een netwerk met wereldwijd meer dan 100 miljoen dagelijks actieve gebruikers, zorgt ervoor dat Vodafone een groot aantal tieners kan bereiken. Met het delen van de snaps kunnen tieners hun steun betuigen aan vrienden die online gepest worden en een duidelijk statement maken tegen pesters.

Snapchats Director of Public Policy Micah Schaffer: "We zijn trots dat we ons Geofilters product kunnen gebruiken om de #BeStrong boodschap met Snapchatters door heel Europa te delen. Met het delen van deze boodschap hopen we dat Snapchatters een standpunt innemen tegen pesten; op ons platform en daarbuiten."

#BeStrong emoji's tegen cyberpesten
#BeStrong emoji

"De nieuwe generatie groeit op in een wereld waarin we continu digitaal verbonden zijn", aldus Vodafone Foundation Director Andrew Dunnett. "Naast voordelen komen er voor jonge mensen ook risico's uit voort. Ons onderzoek laat zien dat heel veel tieners het moeilijk vinden om hun vrienden te helpen als ze slachtoffer zijn van cyberpesten. De #BeStrong campagne is ontwikkeld om pestslachtoffers te helpen met emotionele aandacht van vrienden."

De #BeStrong emoji's zijn hier te downloaden.

portablegear.nl