Interessant:

Rayman Adventures verschijnt 3 december voor iOS

nieuws 19 november 2015 om 10:44

De Franse uitgever Ubisoft viert de 20ste verjaardag van haar spelkarakter Rayman. Om zijn verjaardag op te vrolijken verschijnt aankomende 3 december een nieuwe Rayman-titel, onder de titel Rayman Adventures, voor iOS.

De allereerste Rayman-game verscheen in 1995 voor de Atari Jaguar en later ook voor andere platformen, waaronder de Sony PlayStation. Het spelkarakter - een vrolijk mannetje zonder armen en benen maar met handen en voeten - is een van Ubisofts grootste succesnummers. Voor de mobiele platformen verschenen al eerder verschillende Rayman-games. In 2012 werd Rayman Jungle Run verkozen tot beste iPhone-game van 2012.

Rayman Adventures voor iOS
Rayman Adventures voor iOS

Ubisoft kondigde Rayman Adventures afgelopen juli reeds aan, maar nu maakte de Franse gamepublisher bekend dat het spel aankomende 3 december officieel voor iOS zal worden uitgebracht. Dankzij een soft-lancering in onder meer Nieuw-Zeeland was het spel voor sommige gebruikers echter al te spelen. Rayman Adventures is in tegenstelling tot het voorgaande Rayman Jungle Run een platformgame waarin je alle kanten op kan in plaats van een 'auto-runner' waarin Rayman alleen maar voorwaarts kan rennen.

Verder wordt Rayman Adventures een freemium-game. Dat wil zeggen dat je het spel gratis kan downloaden, maar er wel microtransacties zijn waarvoor je met echt geld moet betalen. Je kan bijvoorbeeld verschillende karakters unlocken, maar om dit sneller te doen kan je er ook een klein bedrag voor betalen.

TouchArcade