Interessant:

Britse soldaat krijgt uitrusting met wearables

nieuws 18 september 2015 om 15:40

Het Britse ministerie van Defensie heeft de toekomstige uniformen en uitrusting voor Britse militairen getoond. Deze uitrusting, die over ongeveer vijf jaar ingevoerd moet worden, bevat verschillende geavanceerde wearables.

De uitrusting van de toekomstige Britse militair bevat een smartglass met een geintegreerd display, een helm met een camera en een bone-conducting hoofdtelefoon (waarmee je geluiden direct hoort middels vibraties in je midden-oor. Hiermee is het mogelijk geluid te horen onder water, als je oren dicht zitten of als anderen praten). De uitrusting bevat ook een smartwatch die biometrische data verzameld via de vele sensors die op de body-armour zijn bevestigd. 

De body-armour bestaat uit verschillende segmenten en is daardoor te customizen. Naast connectors en sensors bevat de uitrusting een geintegreerde energievoorziening. Verder krijgt de Britse militair in deze futuristische uitrusting de beschikking over een nieuwe versie van het Army's Heckler & Koch SA80-geweer, met een technologie die informatie over de schietrichting en het doel tussen soldaten en hun eenheden kan delen.

Momenteel wordt er hard gewerkt om de nieuwe uitrusting in de toekomst - rond de jaren 2020s - mogelijk te maken.

V3.co.uk