Interessant:

Na Nokia lanceert ook Alcatel een speciale gamefoon

nieuws 1 maart 2004 om 21:39

Enkele weken voor het begin van 's werelds meest toonaangevende technologiebeurs CeBIT, licht ook mobiele telefoonfabrikant Alcatel een tipje van zijn sluier op. Alcatel presenteerde vijf Europese mobieltjes op de Franse 3GSM beurs.

Alcatel liet telefoons in alle marktsegmenten zien. De One Touch 756 moet zijn sporen gaan verdienen in de hoogste marktsegmenten, het is een uitgebreide videofone voor een hoogwaardig TFT kleurenscherm.



Ook de One Touch 835 moet de rijkere mobiele beller aanspreken. Dit schelpmodel is uitgerust met twee kleurendisplays, een videocamera en ondersteunt mobiele games.

De One Touch 556 is wederom een videofoon. Bij deze Alcatel ligt de nadruk vooral op het grote interne geheugen, waar men zijn videoclips en foto's op kwijt kan.



Als laatste liet Alcatel de One Touch 735i zien. Wederom betreft het hier een mobiele telefoon met de mogelijkheid om video-opnames te maken. De One Touch 735i is Alcatel's eerste gamefoon, in de game modus houdt men de 735i in horizontale stand vast.

De Alcatel 332a tenslotte is een telefoon speciaal voor de Latijns-Amerikaanse markt. Die zullen we voorlopig dus niet in Nederland zien.

De Alcatel One Touch 735i is momenteel beschikbaar. De One Touch 835 en 332a zullen in april dit jaar volgen. De One Touch 756 wordt vervolgens in juni geintroduceerd. Als laatste zal de One Touch 556 beschikbaar zijn (september). Over prijzen is nog niks bekend.

infoSync World