Interessant:

Intel Basis Peak-smartwatch naar Europa

nieuws 2 september 2015 om 11:09

Intel heeft op de IFA 2015 bekendgemaakt de Basis Peak-smartwatch van haar submerk Basis in Europa op de markt te brengen. Verder maakte Intel bekend dat de Basis Peak nu ook integratie krijgt met de Runtastic fitness-app.

De Intel Basis Peak functioneert onder meer als fitness- en slaaptracker en biedt een geintegreerde hartslagsensor, automatische activiteitstracking en notificaties voor binnenkomende berichten, gesprekken en e-mails. GPS-ondersteuning in combinatie met de nieuwe integratie van de Runtastic fitness-app helpt je een volledig fitnessprogramma uit te stippelen. De Basis Peak beschikt over meerdere sensors en meet naast je beweging ook je zweet en je huidtemperatuur.

De Basis Peak is waterbestendig tot 50 meter en is compatibel met iOS- en Android-smartphones. De Basis Peak-app is daarnaast te synchroniseren met Apple Health en Google Fit. Intel belooft verder een batterijduur tot vier dagen. De smartwatch/fitnesstracker heeft een slank design van stevig aluminium en een touchscreen van het krasbestendige Gorilla Glass 3. Het model is beschikbaar is een zwarte of zilver/witte editie.

Intel Basis Peak-smartwatch
Intel Basis Peak-smartwatch

De Intel Basis Peak is al verkrijgbaar in de Verenigde Staten, Canada en Groot-Brittanië. In Europa komt het model per direct in Frankrijk en Italië op de markt. Duitsland, Spanje en Zwitserland volgen later dit jaar. Er is nog niets bekend over de beschikbaarheid in Nederland en België. De Basis Peak-smartwatch heeft een adviesprijs van 229 euro.

Intel (PDF)