Interessant:

Olympus OM-D E-M10 Mark II onthuld

nieuws 26 augustus 2015 om 10:20

Olympus heeft de Olympus OM-D E-M10 Mark II gepresenteerd. Deze Micro Four Thirds-systeemcamera is voorzien van 5-assige beeldstabilisatie en een verstelbaar 3-inch touchscreen.

Naast 5-assige beeldstabilisatie en een verstelbaar 3-inch touchscreen beschikt de Olympus OM-D E-M10 Mark II over een klassiek uiterlijk met veel switches en verchroomde dials voor een vlotte en eenvoudige bediening. De geintegreerde 2,36 MP OLED elektronische zoeker (EVF) laat alle instellingen en settings zien en de impact van je instellingen wordt realtime getoond, alles met een zoekerveld van 100%. De in-body beeldstabilisatie werkt daarnaast onafhankelijk van het gebruikte objectief en zorgt voor trillingsvrije en heldere opnames.

Olympus OM-D E-M10 Mark II 
Olympus OM-D E-M10 Mark II 

De OM-D E-M10 Mark II biedt een 4K Time Lapse-modus, waarmee je maximaal 999 beelden om de 5 seconden opneemt. Video's kan je in Full HD-kwaliteit opnemen en foto's zijn vast te leggen in RAW-formaat. De TruePic VII-beeldprocessor, in combinatie met de 16-megapixel Live MOS-sensor, zorgt voor snelle opnames en verwerking. Via ingebouwde WiFi en de gratis Olympus OI.Share-app is het draadloos delen van foto's eenvoudig, evenals het op afstand bedienen van de camera via je smartphone of tablet. 

De Olympus OM-D E-M10 Mark II is vanaf midden september beschikbaar, in zowel een zwarte als zilveren uitvoering en in diverse kits. De adviesprijzen bedragen € 599,- voor de body en € 799,- voor de 14-42mm EZ Pancake kit. De camera is compatibel met meer dan 40 Micro Four Thirds objectieven en een breed scala aan accessoires. 

Olympus OM-D E-M10 Mark II 
Olympus OM-D E-M10 Mark II 

Olympus