Interessant:

Pakistan bant BlackBerry Enterprise Service

nieuws 27 juli 2015 om 09:49

Pakistan gaat vanaf 1 december dit jaar de BlackBerry Enterprise Service blokkeren, vanwege 'veiligheidsredenen'. Het ministerie van Binnenlandse Zaken van Pakistan heeft daartoe de telecomautoriteit de opdracht gegeven.

BlackBerry Enterprise Service (BES) is het businessplatform van BlackBerry, toegankelijk voor BlackBerry-gebruikers en de laatste jaren ook voor gebruikers van andere smartphones, en staat bekend om haar uitstekende beveiliging van data. De Pakistaanse telecomautoriteit heeft de mobiele operators in Pakistan reeds richtlijnen gestuurd over de blokkering van BES in december. Opmerkelijk is dat de blokkering geen effect zal hebben op de BlackBerry Internet Service (BIS), dat is BlackBerry's consumentenplatform waarmee de voorgaande generatie BlackBerry-smartphones online kan komen.

De Pakistaanse telecomautoriteit verwacht dat niet meer dan 5.000 gebruikers zullen worden getroffen door de ban, omdat BES voornamelijk een businessplatform is. Het ministerie van Binnenlandse Zaken van Pakistan zegt BES te sluiten vanwege veiligheidsredenen, omdat "de e-mail service niet getrackt of gedecodeerd kan worden." 

Pakistan bant BlackBerry Enterprise Service
Pakistan bant BlackBerry Enterprise Service

PhoneArena