Interessant:

Tien jaar celstraf voor online piraterij

nieuws 21 juli 2015 om 13:17

Volgens de BBC heeft de Britse regering plannen om de maximale celstraf voor online piraterij te verhogen van 2 naar 10 jaar. De huidige strafmaat zou gedateerd zijn.

Volgens de Britse overheid is de huidige strafmaat gedateerd en zou een maximale celstraf van 10 jaar voor online piraterij een "significant afschrikmiddel" zijn voor iedereen die erover denkt om zich in online piraterij te begeven. Tevens is de nieuwe strafmaat beter in lijn met de straffen voor copyright-schendingen van fysieke goederen.

De Britse overheid stelt ook vast dat de meerderheid van de online copyright-schenders banden heeft met andere criminaliteit. Volgens de BBC is de nieuwe wetgeving niet in eerste instantie gericht op 'reguliere file-sharers'. De wet is vooral gericht op partijen die op grote en commerciele schaal illegaal materiaal (zoals films, muziek en software) aanbieden. "Door de straffen voor illegaal-commerciele online diensten te vergroten bieden wij bedrijven betere protectie en sturen wij een duidelijk bericht om crimininelen af te schrikken", aldus de Britse overheid.

De nieuwe wetgeving moet de komende weken nog wel door het Britse parlement worden goedgekeurd.

DigitalTrends