Interessant:

Rapper en SMS Audio-oprichter 50 Cent is failliet

nieuws 15 juli 2015 om 09:45

Rapper 50 Cent, tevens oprichter van het headsetmerk SMS Audio, heeft in de Verenigde Staten faillisement aangevraagd. 50 Cent zou een schuld hebben tussen de 10 en 50 miljoen dollar, onder meer aan een andere headsetfabrikant.

Eind vorig jaar werd de bankrekening van 50 Cent reeds bevroren, nadat headsetfabrikant Sleek Audio uit Florida 17 miljoen dollar van hem eiste na een mislukte businessdeal. Sleek Audio en 50 Cent (echte naam: Curtis Jackson) hadden een partnership gesloten voor de productie van 50 Cent's over-the-ear-koptelefoons. 

SMS Audio Star Wars-koptelefoon
SMS Audio Star Wars-koptelefoon

50 Cent brak in 2011 echter met Sleek Audio en bracht sindsdien koptelefoons met een zelfde soort design uit in de 50-Over-serie via zijn eigen label SMS Audio, eveneens uit Florida. Sleek Design klaagde daarop 50 Cent aan voor het stelen van het design van de koptelefoons, die zij in eerste instantie zouden ontwikkelen en maken. Een rechter stelde Sleek Audio in het gelijk en de miljoenenvergoeding die de rapper moest betalen was gebaseerd op de nettowinsten van SMS Audio van de afgelopen jaren.

50 Cent heeft nu in de Verenigde Staten officieel faillisement aangevraagd, nadat hij ook nog eens een vrouw 5 miljoen dollar moet betalen voor het zonder toestemming uitbrengen van een seksvideo van haar.

BBC