Interessant:

Motorola troeft concurrenten af met nieuwe telefoons

nieuws 25 februari 2004 om 21:52

Mobiele telefoonfabrikanten presenteren hun producten het liefst op technologiebeurzen. Hiermee bereiken ze veel publiek en krijgen ze uitgebreid media-aandacht. Uit de tientallen presentaties selecteerde PortableGear.nl vier interessante nieuwe toestellen.

Motorola presenteerde een nieuwe UMTS smartphone op de Franse 3GSM beurs. De Motorola A1000 heeft erg veel weg van een PDA. De A1000 is multifunctioneel en kan gebruikt worden om te bellen, video's op te nemen en te bekijken. De A1000 is zelfs geschikt om over het internet te surfen en te e-mailem. Om het geheel compleet te maken beschikt de A1000 over een ingebouwde digitale videocamera.



Motorola presenteerde nog een smartphone in Frankrijk. Met de MPx100 kan je uiteraard e-mailen, internetten en computerspelletjes spelen. Bijzonder is de ingebouwde digitale fotocamera met flits. De MPx100 richt zich op de zakelijke gebruiker die wat meer wil. Dat blijkt onder andere uit de mogelijkheid om je eigen MP3's af te kunnen spelen, beluisteren doe je via de stereospeakers of via een koptelefoon.



Nokia kon natuurlijk niet bij Motorola achterblijven en presenteerde zijn nieuwste Communicator in Cannes. De Nokia 9500 Communicator combineert een palmtop met telefoonfunctionaliteit. De 9500 is de eerste smartphone met ingebouwde WiFi ondersteuning, waardoor draadloos snel internet mogelijk is. De 9500 is van alle gemakken voorzien. Opvallend zijn het dual colour display, de videocamera en de meegeleverde tekstverwerker en spreadsheet editor.



Niet alleen oude bekenden lieten van zich horen, aan de vooravond van de CeBIT 2004 presenteerde nieuwkomer Mio zijn eerste smartphone. Het is een zeer complete en hoogwaardige smartphone, die vele extra's herbergt. Zo heeft de Mio 8390 een ingebouwde MP3 speler en een videocamera. De Mio 8390 ondersteunt tevens MSN Messenger. Bijzonder aan de Mio 8390 is de mogelijkheid om zelfs 's nachts foto's te nemen en MP3's als ringtone te gebruiken.

PortableGear.nl