Interessant:

Huawei P8 meteen uitverkocht in China

nieuws 24 april 2015 om 16:08

De Huawei P8, die pas aankomende mei wereldwijd op de markt komt, is direct na de release al uitverkocht in Huawei's thuisland China. Het toestel was beschikbaar via Vmall, Huawei's Chinese online shop.

De Huawei P8 werd afgelopen maand in Londen aangekondigd. Naast de P8 (met 5,2-inch display) komen ook de Huawei P8max (met 6,2-inch display) en de Huawei P8 Lite (met 5-inch display) beschikbaar. Op de P8 introduceert Huawei voor het eerst 'Knuckle Touch', een technologie waarmee het toestel met de knokkels van je vingers is te bedienen. Daarnaast kan je met de 'Search Phone by Voice'-functie je smartphone roepen als je hem kwijt bent: het toestel antwoordt via de speaker.

Huawei P8
Huawei P8

De Huawei P8 draait op Android 5.0 Lollipop en maakt gebruik van Huawei's Emotion UI-interface. Het toestel ondersteunt 4G/LTE, NFC en Bluetooth 4.1 en komt met 16GB of 64GB geheugen (uitbreidbaar via microSD). Bijzonder is daarnaast de dubbele antenne met Signal+ technologie, waardoor je kan rekenen op een continue sterke netwerkverbinding.  De Huawei P8 heeft een krachtige 13-megapixel camera met dubbele LED-flitser, 1080p video-recorder en optische beeldstabilisatie aan de achterzijde, en een 8-megapixel camera aan de voorzijde. Op de frontcamera vind je een nieuwe Selfie-modus, waarbij je vooraf beeldinstellingen voor de beste zelfportretten kan opgeven. 

De Huawei P8 is in Nederland te koop voor 499 euro (16GB) of 599 euro (32GB).

Verder lezen...

- Huawei P8 hands-on test

PhoneArena