Interessant:

2 miljard mobieltjes verkocht in 2019

nieuws 23 april 2015 om 13:45

Analysebureau CCS Insight verwacht dat de wereldwijde mobiele telefoonmarkt zal groeien tot 2,35 miljard toestellen, waar in 2014 nog 1,96 miljard toestellen werden verkocht.

CCS Insight verwacht dat de groei vooral plaatsvindt in opkomende markten. In ontwikkelde markten, zoals West-Europa en de Verenigde Staten, is de markt vrijwel verzadigd en zal de verkoop na 2017 waarschijnlijk teruglopen. CCS Insight voorspelt verder dat de smartphone minder belangrijk wordt, aangezien het slechts een van de vele apparaten in de nog altijd groeiende serie gadgets wordt. De consumenten moet zijn inkomen steeds meer verdelen tussen tablets, game consoles, smartwatches, fitnesstracker, virtual reality-headsets en andere connected devices.

Apple blijft het met haar iPhone†ongelooflijk goed doen en haalt de meeste opbrengst en winst uit de smartphonemarkt: in 2014 had Apple een aandeel van 37 procent in alle wereldwijde mobiele telefoon-opbrengsten, in 2013 was dit nog 32 procent. CCS Insight verwacht dat Apple's aandeel in de smartphone-markt de komende drie jaar nog blijft groeien. Het bedrijf zal vooral veel succes kunnen boeken in opkomende markten als China, India en IndonesiŽ.

Naast Apple blijft de smartphone-markt gedomineerd worden door Google's Android. CCS Insight verwacht dat in 2015 95 procent van alle verkochte smartphones werelwijd draait op Android of op Apple's iOS.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Cellular-news


Gerelateerde producten