Interessant:

iPhone 5S is 's werelds populairste fotocamera

nieuws 16 april 2015 om 14:52

Uit statistieken fotosite Flickr bijkt dat de iPhone 5S wereldwijd het populairste apparaat is om foto's mee te maken. De smartphone passeert daarmee echte cameramodellen van Canon, Samsung, Nikon en Sony.

De statistieken van Flickr zijn alleen accuraat als representatie voor de (westere) wereld. In andere landen, zoals China, wordt veel gebruik gemaakt van lokale concurrenten van Flickr. Deze landen zijn in de statistiek dan ook ondergepresenteerd. Niettemin geven de cijfers wel een goede indicatie van de populariteit van het cameragebruik van de iPhone 5S (en andere Apple-apparaten).

Uit de Flickr-statistieken blijkt dat de meeste Flickr-foto's afkomstig zijn van in totaal 19 verschillende Apple-apparaten. Daarna volgen Canon (met 238 verschillende cameramodellen), Samsung (met 158 verschillende apparaten: camera's, smartphones en tablets), Nikon (met 138 verschillende cameramodellen) en Sony (met 135 verschillende camera's, smartphones en tablets). Het populairste apparaat om foto's mee te nemen is de iPhone 5S, gevolgd door de Samsung Galaxy S5, de iPhone 6 en de iPhone 5.

iPhone 5S
iPhone 5S

PhoneArena