Interessant:

Afstandsbedieningen met Netflix-knop

nieuws 1 april 2015 om 18:34

Vanaf deze maand zullen de afstandsbedieningen van Smart TV's, Blu-rayspelers en settopboxen van verschillende merken die in heel Europa worden verkocht, uitgerust worden met een speciale Netflix-knop.

Het is voor het eerst dat fabrikanten van consumentenelektronica apparaten met een Netflix-knop naar Europa verschepen. In de Verenigde Staten is een knop die directe toegang geeft tot Netflix al jaren aanwezig op afstandsbedieningen van Smart TV's en Blu-rayspelers. Consumenten in Europa kunnen de nieuwe Netflix-knop vinden op afstandsbedieningen voor apparaten van Panasonic, Philips, Sony, Toshiba en Vestel. De afstandsbedieningen zullen worden geleverd bij modellen die in 2015 zijn geproduceerd en bepaalde modellen uit 2014.

De speciale Netflix-knoppen op afstandsbedieningen zijn het resultaat van de samenwerking van Netflix met fabrikanten van consumentenelektronica met als doel het maken van TV's en andere apparaten die een optimale gebruikerservaring op het gebied van internettelevisie verschaffen. Andere belangrijke factoren zijn het verbeteren van de werking van Smart TV's, het vereenvoudigen van het navigatiemenu, en de introductie van nieuwe functies, zoals het sneller opstarten en hervatten van de playback.

"De nieuwe Netflix-knop op afstandsbedieningen in Europa zorgt ervoor dat Netflix kijken net zo gemakkelijk wordt als zappen op een standaard TV, waardoor onze kijkers nog sneller kunnen genieten van onze geweldige programmering," aldus Bill Holmes, hoofd van Business Development bij Netflix.

Afstandsbediening met Netflix-knop
Afstandsbediening met Netflix-knop

portablegear.nl