Interessant:

Sony Pictures koopt betaalzender Film1

nieuws 30 maart 2015 om 10:09

Sony Pictures heeft betaalzender Film1 overgenomen van Liberty Global. Liberty Global moest de zender van de Europese Commissie verkopen om Ziggo (dat het gaat integreren met UPC) te mogen overnemen.

Als de deal wordt goedgekeurd, verwerft Sony Pictures vijf (betaal)kanalen op de televisiemarkt in Nederland. Het gaat daarbij om Film1 Premiere, Film1 Action, Film1 Comedy & Kids, Film1 Spotlight, Film1 Sundance en de streamingdienst Film1 Go. Liberty Global mocht van de Europese Commissie alleen Ziggo overnemen op voorwaarde dat Film1 verkocht werd, omdat het bedrijf anders een te sterke positie zou krijgen op de markt van betaalzenders. Aankomende 1 april moet de integratie van UPC en Ziggo zijn afgerond. De Film1-kanalan blijven ook na de overname via UPC en Ziggo beschikbaar. Het is niet bekend welk bedrag Sony Pictures voor Film1 heeft betaald.

Kate Marsh, vice-president van Sony Pictures, is opgetogen: "de aankoop van Film1 is voor ons een belangrijke stap op de Nederlandse markt en versterkt tevens onze aanwezigheid op de West-Europese markt".

Sony Smart TV
Sony Smart TV

TotaalTV