Interessant:

HTC One M9 wordt gloeiend heet

nieuws 19 maart 2015 om 14:59

Uit de eerste benchmarktest blijkt dat de nieuwe HTC One M9 bij intensief gebruik gloeiend heet wordt. De temperatuur van het toestel kan oplopen tot meer dan 55 graden Celsius, waardoor het pijnlijk wordt om vast te houden.

Dat blijkt uit een benchmarktest van Tweakers.net. In de test loopt de temperatuur van de HTC One M9 bij het spelen van hardware-intensieve games op tot 55,4 graden Celsius, waardoor het toestel pijnlijk wordt om vast te houden. Ter vergelijking: in dezelfde test loopt de temperatuur van de iPhone 6 Plus op tot 39,4 graden Celsius en de Samsung Galaxy Note 4 wordt 37,8 graden Celsius warm. De voorgaande HTC One M8 bereikt een temperatuur van 38,7 graden Celsius.

Tweakers.net voegt wel toe dat de test is uitgevoerd op een toestel met niet-finale software. De oververhitting heeft waarschijnlijk eerder te maken met de hardware (processor) dan met de software, hoewel HTC al wel een firmware-update heeft beloofd om de problemen te verhelpen. Fabrikanten klaagden eerder reeds over oververhittingsproblemen van de nieuwe 64-bit Qualcomm Snapdragon 810-processor. LG gebruikt de chip in de nieuwe LG G Flex 2 en liet daarbij speciaal weten dat het "rond de warmte-uitstoot van de chip kon werken", om overhittingsproblemen te voorkomen.

HTC One M9
HTC One M9

Pocketnow