Interessant:

Tijdelijk tekort aan iPod shuffles

nieuws 12 januari 2015 om 11:57

Door een tekort aan iPod shuffles, was er even de vrees dat Apple zou stoppen met de goedkope muziekspeler. Het tekort is echter tijdelijk en is ontstaan doordat Apple is overgestapt naar een andere componentenleverancier.

Omdat Apple vorig jaar stopte met de productie van de iPod classic (met 13 jaar het langstlopende portable Apple-product), was er even de verwachting dat Apple ook de stekker zou trekken uit de iPod shuffle. Het tekort aan het goedkoopste iPod-model blijkt echter slechts tijdelijk, omdat de productie ervan enige tijd moest worden onderbroken toen Apple overstapte naar een nieuwe componentenleverancier, aldus de website BillBoardBiz. Apple zou vooralsnog geen plannen hebben om te stoppen met de iPod shuffle.

De iPod shuffle is Apple's goedkoopste mediaspeler, zonder display en met een handige clip. De speler komt met 2GB geheugen, is beschikbaar in veel vrolijke kleuren en kost rond de 50 euro. Het design van de iPod shuffle heeft sinds 2005, toen het origineel werd geintroduceerd, verschillende veranderingen ondergaan. Het huidige 4de generatie model is ongewijzigd gebleven sinds de introductie in 2010. De huidige iPod-serie bestaat naast de iPod shuffle verder uit de iPod nano en de iPod touch.

iPod shuffle
iPod shuffle

BillBoard