Interessant:

Garmin: vivoactive en vivofit 2

nieuws 5 januari 2015 om 20:12

Garmin heeft op de CES 2015 verschillende nieuwe wearables gepresenteerd, waaronder de vivoactive (GPS-smartwatch) en de vivofit 2 (fitness-armband).

De Garmin vivoactive is een GPS-smartwatch/activiteitstracker, die waterbestendig is tot 50 meter onder water. Het toestel is compatibel met de Garmin Connect-app voor Android, iOS en Windows Phone. De vivoactive maakt via Bluetooth verbinding met je smartphone. Dit slimme horloge beschikt onder meer over een ingebouwde hartslagsensor. Verder is het mogelijk je dagelijkse activiteiten (aantal gezette stappen, afgelegde afstand, verbrande calorieen en aantal geslapen uren) te registreren en notificaties (onder meer e-mail, sms'jes, inkomende oproepen en sociale media-alerts van je smartphone) op de vivoactive te ontvangen. Ook is het mogelijk om de muziekspeler op je smartphone te bedienen of een geluid in te spreken om je smartphone te helpen lokaliseren.

Garmin vivoactive
Garmin vivoactive

De Garmin vivofit 2 is een activiteitstracker met een always-on display, zodat je er altijd de tijd op kan aflezen. Deze opvolger van de originele Garmin vivofit synchroniseert automatisch met je smartphone via de Garmin Connect Mobile-app, waarmee je een totaaloverzicht krijgt van je dagelijkse activiteiten. Op het display zie je het aantal gezette stappen, verbrande calorieen en afgelegde afstand. Tijdens een work-out kan je deze fitness-armband pairen met een compatibele hartslagmeter om je hartslag te meten, of de stopwatch-functie gebruiken voor getimede activiteiten.  De vivofit 2 geeft middels beeld en geluid aan als je te lange tijd achtereen inactief bent. Tot slot is de vivofit 2 waterbestending tot 50 meter onder water.

De Garmin vivofit 2 is verkrijgbaar in zwart, wit, blauw en roze vanaf het eerste kwartaal 2015 en heeft een verkoopadviesprijs van € 129,- en € 159,- (zwart of wit hartslagmonitorbundel). De Garmin vivoactive is beschikbaar voor een adviesprijs van € 249,-.

*Update: de vivoactive blijkt volgens gebruikers, in tegenstelling tot wat Garmin in het persbericht meldde, niet compatibel met Windows Phone.

Garmin vivofit 2
Garmin vivofit 2

Garmin Newsroom