Interessant:

Nu al ruzie om HEMA smartphones

nieuws 19 november 2014 om 10:40

De smartphones, die HEMA wil gaan verkopen, mogen volgens ZOPO BENELUX niet in Nederland worden verkocht, omdat ZOPO BENELUX als exclusief ZOPO distributeur daar geen toestemming voor heeft gegeven.

Volgens ZOPO BENELUX zijn de H3 en de H5 klonen van de ZOPO Z1000S MILLIA en de ZOPO Z590 BUDGET. De H3 kost bij HEMA 100 euro, daar waar de ZOPO Z1000S MILLIA 109 euro kost. De H5 kost evenveel bij ZOPO BENELUX als bij HEMA, namelijk 159 euro.

ZOPO BENELUX geeft in een niet geheel foutloos nieuwsbericht op haar site aan (exclusief) distributeur te zijn van ZOPO smartphones. "Als merkrechthouder van ZOPO in de Benelux is ZOPO BENELUX niet verwittigend over het feit dat HEMA om de kloon modellen H5 en H3 zou mogen verkopen in Nederland. Wij verlenen voor deze toestellen van HEMA dus ook geen service of garantie. ZOPO BENELUX zal er alles aan doen om kloon modellen van ZOPO producten uit de markt te halen om niet geassocieerd te worden met de kloon en de kwaliteit van originele ZOPO producten te waarborgen."

HEMA verklaart in een korte en bondige persverklaring het volgende: "Het nieuws dat Zopo Benelux naar buiten heeft gebracht dat HEMA H3 en HEMA H5 imitatie versies zijn van ZOPO toestellen is klinkklare onzin! De smartphones van HEMA zijn speciaal voor HEMA ontworpen en geproduceerd. HEMA kent een eigen garantieregeling en reparatieservice. HEMA heeft van de producent exclusieve rechten gekregen op de H3 en H5 telefoons om deze onder eigen merk te verkopen. HEMA heeft dus geen toestemming nodig van Zopo BeNeLux."

Beide partijen geven aan juridische stappen te overwegen. Indien ZOPO BENELUX inderdaad de exclusieve rechten heeft voor de distributie van ZOPO smartphones in welke hoedanigheid dan ook, dan zal ZOPO ofwel de levering aan HEMA moeten stoppen ofwel ZOPO BENELUX schadeloos moeten stellen.

ZOPO is een Chinese fabrikant van smartphones en is opgericht in 2012. Het bedrijf maakt met name Android telefoons met een Chinese interface.

portablegear.nl