Interessant:

Samsung introduceert Galaxy A3 en A5

nieuws 31 oktober 2014 om 10:14

Samsung introduceert een tweetal nieuwe toestellen in haar succesvolle Galaxy-reeks, de Galaxy A3 en A5. Beide toestellen met een volledig metalen frame richten zich op jongeren.

De Samsung Galaxy A3 en A5 zijn uitgerust met een 1,2 GHz quad-core processor en hebben respectievelijk een 4,5- en een 5-inch Super AMOLED display. De toestellen - die eerder uitlekten - draaien op Android 4.4.4 KitKat. Beide toestellen hebben 16 GB intern geheugen en een 5-inch frontcamera. De A5 is iets beter uitgerust dan de A3. Daar waar de A3 een 8-megapixel camera en met 1GB RAM heeft de A5 een 13-megapixel camera en 2GB RAM.

Samsung Galaxy A5
Samsung Galaxy A5

"De Galaxy A5 en A3 hebben een prachtig en volledig metalen body met ultradun ontwerp, geavanceerde hardware en de beste social media-mogelijkheden", zegt Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile van Samsung Nederland. "Met de Galaxy A5 en A3 bieden we jonge, trendbewuste gebruikers de beste Galaxy-ervaring ooit."

Samsung Galaxy A3
Samsung Galaxy A3

De focus bij de toestellen ligt op jongeren en sociale fotografie. De toestellen hebben tal van fotofuncties, waaronder Wide Selfie, Palm Selfie, Animated Gif, Beauty Face Features en Rear Cam Selfie. Gemaakte foto's deel je snel en makkelijk op sociale netwerken via de snelle LTE categorie 4 ondersteuning (4G).

De toestellen komen in het wit (Pearl White), zwart (Midnight Black), zilver (Platinum Silver), roze (Soft Pink), blauw (Light Blue) en goud (Champagne Gold). De Galaxy A5 en A3 zijn vanaf het eerste kwartaal van 2015 beschikbaar. Er zijn nog geen verkoopadviesprijzen beschikbaar. De toestellen komen in eerste instantie in China op de markt.

portablegear.nl