Interessant:

Mikro Gids lanceert nieuwe tablet-app

nieuws 19 september 2014 om 09:49

De Mikro Gids komt vanaf deze week met een geheel vernieuwde app: de Mikro Gids marker-app. In deze nieuwe app kan je zelf programma's markeren en toevoegen aan jouw persoonlijke kijkplan.

"Onze huidige doelgroep doet dat nu met een pen of markeerstift in de programmagids. Hier speelt de app nu op in. In de app is het zelf kunnen markeren een van die nieuwe functionaliteiten", aldus Christel Verhoeven, marketingmanager KRO-bladen. "Daarbij krijgt men nog steeds de handige kijktips, zodat men inspiratie opdoet voor een avondje voor de tv en achter de laptop of tablet".

"We merken dat door het enorme aanbod aan programma's er nog steeds veel behoefte is aan informatie", vervolgt Verhoeven. "Dit doen we al 40 jaar door middel van onze gids en vanaf deze week ook met de nieuwe Mikro Gids marker app. Deze heeft dezelfde betrouwbare programma-informatie als onze printtitel met daarbij een aantal nieuwe functionaliteiten".

Trendwatcher Adjiedj Bakas, geïnterviewd in Mikro Gids deze week, maakt een onderscheid tussen verschillende groepen kijkers. "Mijn inschatting is dat ouderen nog heel lang op de traditionele manier zullen blijven kijken", zegt hij. "Ze zijn tevreden met het huidige aantal zenders en hebben eerder last van de keuzestress die het enorme aanbod met zich mee kan brengen. Jongeren zullen hun tv-avond wel steeds meer inrichten op basis van hun eigen tijd en smaak". Christel Verhoeven: "Met de gids of app kan iedereen zijn eigen tv-avond samenstellen. Iedereen kan de app gratis downloaden en abonnees krijgen toegang tot alle (toekomstige) extra's."

De Mikro Gids werd in 1974 voor het eerst uitgegeven door de Katholieke Radio Omroep (KRO). De app is gratis te downloaden in de iTunes App Store (vanaf iOS 6.0) en in de Google Play Store (vanaf Android 2.3.3).

KRO Mikro Gids-app
KRO Mikro Gids-app

portablegear.nl