Interessant:

Sony komt met Walkman WS610 en A15

nieuws 4 september 2014 om 22:09

Sony breidt haar assortiment Walkman-mediaspelers uit met de Walkman NWZ-A15 (een high-resolution audiospeler) en de NWZ-WS610-serie (waterbestendige hoofdtelefoon-mediaspelers).

De Sony Walkman NWZ-A15, een digitale high-resolution audiospeler,  is uitgerust met de digitale S-Master HX-versterker van Sony. Deze geavanceerde technologie verwerkt op accurate wijze enorme hoeveelheden audiodata met een grote bandbreedte, terwijl ruis en vervorming tot een minimum worden beperkt. De Walkman A15 is voorzien van snufjes die je ook vindt bij hifi-componenten uit de top van het assortiment, zoals het gebruik van uiterst zuivere, loodvrije soldeermetalen voor een zeer gedetailleerd geluid met evenwichtige, top-, midden- en bastonen. De kabel is versterkt met extra dikke draden voor minder impedantie (weerstand), minder geluidsvervorming en diepere bastonen. De bijzonder degelijke, gegoten aluminium behuizing gaat elektrische ruis tegen en stabiliseert daarmee de geluidsweergave. De Sony NWZ-A15 heeft 16GB geheugen (uitbreidbaar via microSD) en ondersteunt NFC en Bluetooth. De Sony NWZ-A15 komt in een zilveren of zwarte editie en kost 200 euro.

Sony Walkman NWZ-A15
Sony Walkman NWZ-A15

De Sony NWZ-WS613 (4GB) en NWZ-WS615 (16GB) zijn mediaspelers die waterbestending zijn tot een diepte van 2 meter voor maximaal 30 minuten. Wel moeten de speciale meegeleverde zwemoordopjes worden gebruikt om ervoor te zorgen dat het waterbestendige ontwerp goed functioneert. Als je de N-markering op de behuizing van de spelers in deze nieuwe NWZ-WS610-serie aanraakt, activeer je de NFC-functionaliteit voor een snelle, probleemloze verbinding, en ben je klaar voor het streamen van content via Bluetooth. Als je geen NFC-verbinding hebt, kan je ook alleen Bluetooth gebruiken om te streamen. De spelers zijn ook als Bluetooth-hoofdtelefoon te gebruiken om handsfree mee te bellen. Met de meegeleverde spatwaterbestendige afstandsbediening (IPX5-classificatie), een compacte controller die eenvoudig aan vinger of polsband is te bevestigen, kan je gemakkelijk van nummers wisselen en het volume aanpassen. Clear Phase-technologie past automatisch het geluid van de speakers in je hoofdtelefoon aan voor een gebalanceerde weergave van lage, midden- en hoge tonen. De Sony NWZ-WS613 komt in het zwart, groen of blauw en is vanaf begin oktober te koop voor 150 euro. De NWZ-WS615 komt alleen in het zwart en daarvan is nog geen prijs bekend.

Sony Walkman NWZ-WS613
Sony Walkman NWZ-WS613

portablegear.nl