Interessant:

HP brengt MP3 speler uit maar is wel tegen KaZaA

nieuws 10 januari 2004 om 13:51

Computerfabrikant Hewlett Packard heeft zich gemengd in de file-sharing discussie. De directeur van HP liet weten dat internetters immoreel handelen door het sharen van MP3's. Programma's als KaZaA zouden de economie schaden.

Als het aan Hewlett Packard ligt wordt alle digitale media beveiligd met Digital Rights Management (DRM) technologie. Een gewaagde uitspraak, aangezien DRM centraal staat in vele MP3 rechtszaken, bovendien werkt DRM niet helemaal perfect.

Desondanks in HP van plan om DRM technologie in zijn apparaten toe te gaan passen. Dit om te voorkomen dat consumenten hun HP handhelds en computers gaan gebruiken om illegaal auteursrechtelijk beschermd materiaal af te spelen.

Maar dit anti-MP3 standpunt van HP komt op een zeer opmerkelijk moment, omdat HP eerder deze week bekend maakte een eigen MP3 speler te lanceren. De HP-Blue is gelijk aan de Apple iPod. De HP-Blue wordt uitgerust met harde schijven variërend van 15 GB to 40 GB, om deze vol te krijgen met legale MP3's zou men tienduizenden euro's kwijt zijn.

Hewlett Packard liet een gastspreker van platenmaatschappij Universal opdraven om te vertellen hoe immoreel, schadelijk en fout het downloaden van MP3's is. Dit maakte weinig indruk op het publiek, aangezien de Amerikaanse industrie onder vuur ligt nadat in 2003 bekend werd dat de muziekindustrie CD prijzen kunstmatig hooghield.

Experts reageerden verbaasd op HP's nieuwste standpunt. Sommigen vinden dat HP moeite en geld verspilt met deze achterhaalde anti-MP3 kruistocht. HP zou zich beter kunnen richten op nieuwe computerconcepten en research.

The Register