Interessant:

Gerucht: Sony stopt met e-readers

nieuws 4 augustus 2014 om 10:24

Volgens de laatste geruchten stopt Sony binnenkort helemaal met het aanbieden van e-readers. De markt voor e-readers is niet aantrekkelijk, vooral niet in de Verenigde Staten, waar Amazon de e-readermarkt domineert. [update]

Sony begaf zich als een van de eerste op de markt van e-readers, enkele jaren voordat de concurrerende Amazon Kindle e-readers het levenslicht zagen. Maar vorig jaar besloot Sony haar laatste e-reader, de Sony PRS-T3, niet in de Verenigde Staten en Canada uit te brengen, omdat de e-readermarkt in die contreien momenteel overheerst wordt door Amazon. Eerder dit jaar sloot Sony ook haar digitale boekwinkel in de Verenigde Staten en Canada en nu lijkt het erop dat de Japanners helemaal willen stoppen met e-readers.

Volgens verschillende bronnen gaat Sony de huidige Sony PRS-T3 uitfaseren en zal er geen vervanger voor in de plaats komen. Behalve door de concurrentie van Amazon is de verkoop van e-readers ook door de opkomst van tablets afgenomen. Veel mensen kiezen ervoor om een e-book op de tablet te lezen, al zijn de displays van tablets niet geoptimaliseerd voor langdurig lezen dan de displays van e-readers.

Sony heeft nog niet bevestigd of het daadwerkelijk stopt met het aanbieden van e-readers. Sony nam begin dit jaar ook afscheid van haar PC-tak, waar onder meer de VAIO-laptops onder vallen, om zich meer te gaan focussen op tablets en smartphones.

Update: Sony heeft inmiddels tegenover de BBC bevestigd dat het stopt met de productie van e-readers.

Sony PRS-T3
Sony PRS-T3

Liliputing