Interessant:

Flappy Bird veel misbruikt door criminelen als malware

nieuws 26 juni 2014 om 09:41

Uit nieuw onderzoek van anti-virusbedrijf McAfee blijkt dat criminelen veel gebruik maken van†met malware besmette klonen die zich voordoen als de populaire mobiele game Flappy Bird.

In het McAfee Labs Threat Report: June 2014†wordt onder meer een overzicht gegeven van mobiele malware-tactieken die misbruik maken van de populariteit, de mogelijkheden en de kwetsbaarheden van legitieme apps en services, waaronder met malware besmette klonen die zich voordoen als de populaire mobiele game Flappy Bird. Het rapport benadrukt dat ontwikkelaars van mobiele apps beter op moeten letten als het gaat om de veiligheid van hun apps. Gebruikers wordt aangeraden beter op hun hoede te zijn als zij ingaan op een verzoek om toestemming, waar criminelen misbruik van kunnen maken.†

Het manipuleren van legitieme mobiele apps en services speelde begin 2014 een belangrijke rol in de groei van mobiele malware. McAfee Labs heeft vastgesteld dat 79 procent van de onderzochte Flappy Bird-klonen malware bevatten. Met behulp van deze klonen waren indringers in staat om zonder toestemming te telefoneren, apps te installeren, de lijst met contacten te kopiŽren, de locatie bij te houden en 'root access' te verkrijgen, waardoor zij onbeperkt toegang kregen tot alles op het toestel, inclusief het vastleggen, zenden en ontvangen van sms-berichten.

"We zijn geneigd om de namen die we kennen op internet te vertrouwen en onze veiligheid op het spel te zetten als we maar krijgen wat we het liefst willen," zegt Vincent Weafer, senior vice president van McAfee Labs. "Het jaar 2014 heeft ons al volop bewijs gegeven dat ontwikkelaars van mobiele malware inspelen op deze neigingen, om de vertrouwde, legitieme mogelijkheden te manipuleren van mobiele apps en services die we kennen en vertrouwen."

Flappy Bird
Flappy Bird

portablegear.nl