Interessant:

Apple wil nog slimmere iPad Smart Cover

nieuws 17 juni 2014 om 10:37

Apple heeft in de Verenigde Staten een patent aangevraagd op een "geintegreerd visueel notificatiesysteem in een accessoire-apparaat". Die wijst mogelijk op een iPad Smart Cover die dubbelt als beschermhoes en notificatiesysteem.

De 'SuperSmart Cover' voor de iPad zou niet alleen werken als beschermhoes, maar zou je via onder meer oplichtende LED-elementen ook wijzen op binnenkomende berichten, een lage batterijduur en andere notificaties. Uit de patentaanvraag blijkt dat Apple werkt aan verschillende uitvoeringen van de slimme Smart Cover. In eentje wordt de cover met een kabel verbonden met de de iPad, die energie levert en de lichtcomponenten bestuurt. Er is ook een draadloze variant van deze optie met Bluetooth.

In een andere variant heeft de flexibele cover transparante elementen in specifieke patronen, waar door het licht van de iPad kan schijnen. Bij deze variant is geen connector nodig, aangezien alle oplichtende elementen van de iPad zelf komen. Afhankelijk van het belang van de notificatie kan de visuele waarschuwing mogelijk in verschillende groottes, en op verschillende plaatsen, op scherm getoond worden.

Het is nog niet bekend wanneer en of Apple de nieuwe iPad Smart Cover daadwerkelijk op de markt brengt.

Concept iPad Smart Cover met notificatiesysteem
Concept iPad Smart Cover met notificatiesysteem

AppleInsider


Gerelateerde producten