Interessant:

LG G3 verschijnt voortijdig online

nieuws 26 mei 2014 om 14:05

LG Nederland heeft de LG G3, die morgen officieel wordt gepresenteerd, voortijdig op haar website geplaatst. Het toestel heeft een 5,5-inch Quad HD-display en een 13-megapixel camera.

De LG G3 (D855) is zoals de naam al aangeeft, de opvolger van de LG G2. De G3 is een smartphone / phablet met een 5,5-inch display met een Quad HD-schermresolutie (2.560 x 1.440 pixels) van het krasbestendige Gorilla Glass 3, een quad-core processor en het Android 4.4.2 KitKat-besturingssysteem. Intuïtief verfijnde toetsen aan de achterzijde (het zogenaamde 'Rear Key'-design) van het toestel en de 'zwevende ark'-vorm maken de zijkanten veel dunner, zodat je de telefoon gemakkelijk met één hand kunt bedienen. Het toestel heeft 16GB geheugen, dat uitbreidbaar is via microSD.

LG G3
LG G3

LG G3 - Features
LG G3 - Features

De G3 ondersteunt 3G/HSDPA, 4G/LTE, Bluetooth 4.0, WiFi, WiFi-Direct, DLNA, NFC, HDMI, GPS, Miracast en FM-radio en beschikt over een 2,1-megapixel frontcamera. De G3 is uit de slaapstand te halen met een eigen instellen 'knock'-patroon dankzij de Knock On-functionaliteit. De Smart Notice-optie zorgt ervoor dat je tips krijgt op grond van de status van je telefoon, je gedrag en de locatie waar je je bevindt. Via de Quick Circle-toepassing vind je snel de zes apps die je het meeste gebruikt in een handige cirkel. De LG G3 heeft een uitneembare (3.000 mAh) batterij en is draadloos op te laden.

LG G3 - Camera
LG G3 - Camera

De LG G3 is ook voorzien van een camera met verbeterde optische stabilisatie. Trillingen en andere bewegingen van de camera worden hierdoor geneutraliseerd. De camera op de G3 biedt vier nieuwe functies, te weten Laser Auto Focus (zeer snel scherpstellen), Dual LED Flash (goede foto's bij weinig licht), Touch & Shoot (geen onnodige iconen meer in beeld) en een verbeterde selfie camera (met nieuwe sensor, flitsfunctie en bediening met één handbeweging).

LG G3 - Interface
LG G3 - Interface

Ook op softwaregebied zijn er de nodige aanpassingen. Zo is de G3 voorzien van een slim toetsenbord. Dit toetsenbord is gemakkelijk in hoogte aan te passen en met simpele veegbewegingen schrijf of verbeter je teksten. Apps zijn nu ook sneller te verwijderen. Tot slot is de nieuwe interface gemakkelijk te begrijpen doordat alle onnodige visuele elementen zijn verwijderd.

LG G3 - Slim toetsenbord
LG G3 - Slim toetsenbord

Optioneel is er nog een zogenaamde 'quick circle cover' verkrijgbaar. Dit is een beschermende cover met een rond venster aan de bovenkant. In dit venster zijn 6 applicaties uit te bedienen, zonder de hoes open te klappen. Hoe dit werkt in de praktijk zal morgen blijken tijdens de officiele introductie waar PortableGear ook aanwezig zal zijn.

LG G3 - Quick circle
LG G3 - Quick circle

LG kondigt de LG G3 morgenavond officieel in Londen aan. Dan volgt er meer informatie over de prijs en beschikbaarheid.

LG G3
LG G3

LG Nederland


Gerelateerde producten

Gerelateerd nieuws