Interessant:

Free Record Shop wederom failliet

nieuws 23 april 2014 om 09:41

De Free Record Shop in Nederland is wederom failliet verklaard. In mei 2013 ging de Free Record Shop wegens†financiŽle problemen ook al failliet, maar toen volgde een doorstart.

Het††faillissement betekent dat alle overgebleven 36 vestigingen van de Free Record Shop in Nederland hun deuren gaan sluiten: er gaan†55 voltijds- en 35 deeltijdbanen verloren. Investeerder ProCures, eigenaar van de Free Record Shop, zegt dat de markt voor fysieke cd's, dvd's en games in het eerste kwartaal van 2014 wederom erg is gekrompen en dat de vooruitzichten op dit terrein vooralsnog somber blijven.

Verder kan de Free Record Shop, aldus ProCures, door het inkrimpen van de organisatie - vorig jaar werden onder meer al alle winkels in†BelgiŽ gesloten - steeds moeilijker (inkoop)voorwaarden afspreken met haar leveranciers. In maart meldde de Free Record Shop zich te richten op de verkoop van restpartijen: het wilde een soort outlet-store worden voor magazijnvoorraden. Deze tactiek is funest gebleken, want het aanbod in de winkels werd hierdoor (nog meer) verschraald.

Voor het eerste faillissement had de Free Record Shop 141 vestigingen in Nederland. De webwinkel Freerecordshop.nl ging begin dit jaar op zwart na het faillissement van exploitant ECI. Investeerder ProCures zag eind 2013 ook haar†boekwinkelketen Polare failliet gaan.

ANP/Beurs Gorilla