Interessant:

Sony Xperia Z2 Tablet gepresenteerd

nieuws 24 februari 2014 om 10:33

Naast twee nieuwe smartphones (de Xperia Z2 en Xperia M2) heeft Sony op het Mobile World Congress in Barcelona ook een nieuwe waterdichte tablet gepresenteerd: de Sony Xperia Z2 Tablet.

De Sony Xperia Z2 Tablet is, net als de voorgaande Xperia Z1 Tablet, een robuuste tablet. Het toestel, met het Android 4.4 KitKat-besturingssysteem, heeft een IP55/IP58-certificaat, wat betekent dat de Z2 tablet waterdicht en stofbestendig is. Sony's 10,1-inch tablet heeft een Live Colour LED display. Dit biedt, in combinatie met de nieuwste Sony BRAVIA TV technologie en het Full HD TRILUMINOS Display for mobile-technologie, heldere en natuurlijke kleuren en gedetailleerde afbeeldingen in elke lichtomstandigheid. Daarnaast analyseert de intelligente 'Sony X-Reality for mobile engine' iedere afbeelding optimaal op kleur, scherpte en contrast, waarbij resolutie de ontbrekende pixels reproduceert voor een ultieme kijkervaring.

Dankij de Front Surround-audiotechnologie van Sony en digitale noise cancelling technologie biedt de Xperia Z2 Tablet ook een prima geluidskwaliteit. De tablet is voorzien van de Qualcomm Snapdragon 801-processor met 2,3GHz processor quad-core Krait CPU die zeer goed presteert zonder de accuduur te beperken. Door de geïntegreerde Qualcomm Quick Charge 2.0-technologie hoeft de Xperia Z2 Tablet ook minder lang opgeladen te worden. Met deze technologie worden apparaten tot 75 procent sneller opgeladen dan toestellen zonder de snellaadtechnologie. De grote 6.000 mAh lithium polymer accu, in combinatie met de Battery STAMINA-modus van Sony, biedt tot 10 uur ononderbroken multimediagebruik en meer dan 100 uur muziek, zonder dat je de accu hoeft op te laden. Tot slot beschikt de Sony Xperia Z2 Tablet over een 8,1-megapixel camera (met 1080p Full HD-videorecorder), een 2,2-megapixel Full HD-frontcamera, NFC, DLNA, MHL 3.0, 4G/LTE en afstandsbedieningsmogelijkheid.

Sony Xperia Z2 Tablet
Sony Xperia Z2 Tablet

"De Xperia Z2 Tablet weerspiegelt de top van tabletinnovatie en is het vlaggenschip binnen onze premium lijn. Het moderne design is verder ontwikkeld om de dunste lichtgewicht tablet te creëren. Hierdoor geeft deze tablet gecombineerd met de nieuwste Sony technologieën een unieke gebruikerservaring," aldus Kunimasa Suzuki, President en CEO, Sony Mobile Communications. "En met ons nieuwe aanbod van speciale accessoires wordt de tabletervaring nu nog verder verbeterd, of dit nu voor het werk of ontspanning, thuis of onderweg is."

De Sony Xperia Z2 Tablet komt in een witte of zwarte editie. Informatie over de prijs en beschikbaarheid in Nederland volgt. Tegelijkertijd met deze tablet kondigde Sony op het Mobile World Congress 2014 in Barcelona de mid-range Xperia M2 en waterdichte high-end Xperia Z2 smartphones aan.

portablegear.nl