Interessant:

Microsoft introduceert Office Online

nieuws 21 februari 2014 om 12:03

Microsoft introduceert Office Online, een gratis online versie van de belangrijkste Office-toepassingen. Office Online vervangt de Office Web Apps, dat volgens Microsoft door de naam voor te veel verwarring zorgde.

Een online versie van Office bestond al langer, maar nu heeft Microsoft Office.com en de Office Web Apps officieel en per direct samengevoegd tot Office Online (te vinden op Office.com). Dankzij de samenvoeging en enkele nieuwe updates belooft Microsoft dat de online Office-variant "eenvoudiger is om te vinden" en dat het "simpeler wordt om te delen en samenwerken met anderen".

Microsoft neemt afscheid van de naam Office Web Apps omdat consumenten aangaven dat zij deze naam te verwarrend vonden. Veelal werd gedacht dat het ging om aparte apps die je zou moeten installeren of downloaden in een app store, terwijl het een online versie van Office betrof. Vandaar de logischere naam: Office Online. Ook waren de Office Web Apps voor sommige gebruikers lastig te vinden (namelijk alleen via OneDrive/SkyDrive of via SharePoint). Via Office.com hebben gebruikers nu meteen toegang tot Office Online (let op: een Microsoft-account is wel benodigd).

Via Office.com kan je gebruik gratis maken van Word Online, Excel Online, PowerPoint Online en OneNote Online. Bestanden worden automatisch bewaard op de OneDrive-cloudservice, zodat ze direct met iemand te delen zijn - of tegelijkertijd met iemand anders te bewerken. Microsoft heeft met de update ook nieuwe templates toegevoegd voor Word, PowerPoint en Excel.

Office Online biedt ook integratie met de desktop-versie van Office. Dankzij deze integratie kan je ook in de Office-desktop-applicatie in real-time samenwerken met collega's en medestudenten. Als je Office 2010 of Office 2013 hebt geinstalleerd kan je in de ribbon klikken op een "Open in Word"-toets. Het document kan je dan bewerken in de cloud met alle functionaliteiten van de desktop-versie van Office. Bestanden kan je online of offline saven. 

Tot slot voegt Microsoft een app-switcher toe waarmee je eenvoudig en snel kan wisselen tussen Word Online, Excel Online, PowerPoint Online, OneNote Online, Outlook.com en OneDrive. Daardoor kan je snel schakelen tussen e-mail, opslag en bestanden waaraan je werkt. De services zijn toegankelijk via een dropdown-menu aan de linkerbovenzijde van het scherm en worden geopend in een nieuw browsertabvenster.

Office Online
Office Online

Microsoft