Interessant:

Ontbrandende iPhone verwondt meisje

nieuws 3 februari 2014 om 12:14

In de plaats Kennebunk in de Verenigde Staten is een pubermeisje gewond geraakt toen haar iPhone spontaan in haar broekzak ontbrandde. Zij moest naar het ziekenhuis met lichte brandwonden.

Toen het meisje tijdens de eerste les van dag in het klaslokaal ging zitten, hoorde ze een 'ploppend geluid' uit de broekzak aan de achterkant van haar broek, waar zij haar iPhone†bewaarde. Daarna kwam er meteen rook uit haar achterbroekzak. Zij waarschuwde onmiddellijk haar medeleerlingen om hulp te halen en al snel kwamen docenten met een deken om het vuur te doven. Ondertussen probeerde de leerlinge het vuur uit te krijgen door op de grond te rollen, waarbij ze ook poogde haar broek uit te krijgen.

De brandende iPhone viel uiteindelijk uit de broekzak en het toestel was duidelijk verbrand. Het meisje werd meegenomen naar het ziekenhuis en behandeld voor brandwonden, die uiteindelijk bleken mee te vallen. Volgens de brandweer ontstond er in de accu van de iPhone kortsluiting toen het meisje met het toestel in haar achterbroekzak ging zitten, maar verder is de zaak nog in onderzoek. Wel waarschuwt de brandweer dat "mensen erg voorzichtig moeten zijn als ze hun mobieltjes in hun achterbroekzak plaatsen, omdat de mobieltjes daardoor kunnen beschadigen en zo een electrische storing veroorzaken".

Het is †niet bekend om welk model iPhone het ging. Eerder ontplofte verschillende malen†iPhone 4-modellen tijdens†vliegreizen†en in Finland was er eveneens een spontaan ontbrandende iPhone. Vorig jaar werd een Chinees†geŽlektrocuteerd†door zijn iPhone 4 die hij aan een oplader wilde koppelen.

iPhone 5S
iPhone 5S

Seacoast Online