Interessant:

Acer Liquid Z5 Duo aangekondigd

nieuws 3 januari 2014 om 12:21

Acer breidt haar succesvolle Z-serie uit met de Acer Liquid Z5 Duo, een entry-level 5 inch smartphone met 5 megapixel camera. Het toestel is al halverwege januari te koop voor een prijs van rond de 170 euro.

De Acer Liquid Z5 Duo is bedoeld voor nieuwe smartphone-kopers of voor consumenten die een prijsbewuste keuze maken. Met de Liquid Z5 Duo surf je op het internet, maak je foto's en films en luister of bekijk je muziek en films waar je ook bent. Ondanks de grootte van het scherm is de Z5 Duo een rank toestel met een dikte van slechts 8,8 millimeter, een dunne rand om het scherm heen en een gewicht van nog geen 150 gram.

Acer Liquid Z5 Duo
Acer Liquid Z5 Duo

De Liquid Z5 Duo draait op Android 4.2.2. Net als de Liquid Z2 en de Liquid Z3 is de Z5 voorzien van de zogenaamde feature mode. Met deze mode wordt de bediening van je smartphone een stuk eenvoudiger. Geen kleine iconen meer in een zwart Androidscherm, maar grote iconen met duidelijke functies. De overstap naar Android wordt daarmee erg makkelijk.

Het rekenkundige hart van de Z5 Duo bestaat uit een 1,3 GHz dual-core processor. Het intern geheugen bedraagt 4 GB. De 5 megapixel camera ondersteunt BSI technologie, voor betere foto's in de schemering. WiFi, Bluetooth en GPS zijn uiteraard standaard. De speaker aan de voorzijde verrijkt en verbetert de kwaliteit van de audio dankzij de DTS Sound techniek.

De Acer Liquid Z5 Duo is al midden januari te koop voor een adviesprijs van rond de 170 euro. Het toestel is verkrijgbaar in 2 kleuren, wit (Essential White) en grijs (Gentle Grey).

portablegear.nl