Interessant:

Intel Inside-sponsor aan binnenzijde FC Barcelona-shirt

nieuws 13 december 2013 om 09:51

Intel is de komende vier jaar officieel sponsor van FC Barcelona geworden: aan de binnenzijde van het shirt van de Barcelona-spelers is het 'Intel Inside'-logo opgenomen. Naar verluidt betaalt Intel zo'n 18 miljoen euro voor de deal.

"Dit is voor Intel meer dan een sponsordeal", aldus Deborah Conrad, het hoofd van Intels marketingafdeling. "De technologie die wij ontwikkelen en de programma's waaraan wij samenwerken zijn ontworpen om FC Barcelona naar een nog hoger niveau te tillen als een van 's werelds meest technologisch geavanceerde voetbalclubs. Tevens wordt een serie ambitieuze educatieve initiatieven†gelanceerd".

Voor de komende vier jaar staat het "Intel Inside"-logo aan de binnenzijde van het Barcelona-shirt. Het is dus alleen te zien als de spelers het shirt optillen. FC Barcelona verzekert echter dat de spelers niet verplicht zijn om hun shirt op te tillen om het logo te tonen.

Voetbal blijft een interessant marketinginteressant voor de telecomwereld: in BelgiŽ heet de tweede voetbalklasse dit jaar de Belgacom League en in het verleden maakte oud-topvoetballer David Beckham reclame voor Motorola en Vodafone.

Intel Inside-logo aan binnenzijde FC Barcelona-shirt
Intel Inside-logo aan binnenzijde FC Barcelona-shirt

Intel