Interessant:

E-Ink ontwikkelt Fina-schermtechnologie

nieuws 4 december 2013 om 15:35

E-Ink, vooral bekend van de E-Ink-displays van e-readers, heeft een nieuwe schermtechnologie ontwikkeld: E-Ink Fina, een nieuw dun en licht soort elektronisch 'papieren' display.

E-Ink Fina is een nieuw dun en licht soort elektronisch 'papieren' display, in het Engels ook bekend als EPD (electronic paper display). Fina is gebaseerd op TFT (Thin Transistor)-technologie dat gebruik maakt van erg dun glas waarmee dunnere en lichtere producten mogelijk zijn dan met standaard LCD-displays. Fina is het eerste EPD dat op massale schaal zal worden geproduceerd voor digitale 'papieren' producten die gebaseerd zijn op de dunne TFT-technologie.

Een Fina-display is meer dan 50 procent lichter dan een soortgelijk TFT-display en is ook 50 procent dunner. Vooral voor mobiele producten met een groot scherm is dit belangrijk, omdat bij een groter scherm natuurlijk ook het gewicht toeneemt. Tegelijkertijd met de onthulling van de Fina-schermtechnologie heeft E-Ink dan ook een nieuw groot product aangekondigd: de PocketBook CAD Reader - die een 13,3-inch Fina-(touch)display met een gewicht van slechts ongeveer 60 gram heeft.

De PocketBook CAD Reader is het eerste Fina ePaper Android-apparaat en dit professionele toestel is speciaal bedoeld voor het weergeven van tekeningen die zijn genereerd in Autodesk Autocad. De CAD Reader draait op Android 4.0 en beschikt verder over een 1GHz dual-core processor, 2GB RAM, 16GB geheugen, WiFi- en 3G-modules en een 8.000 mAh batterij. Het 13,3-inch touchscreen ondersteunt professionele styluspennen van Wacom.

PocketBook CAD Reader
PocketBook CAD Reader

E-Ink