Interessant:

Gekochte iPad blijkt homp klei

nieuws 19 november 2013 om 11:46

Een Britse man die bij winkelketen Tesco een iPad kocht, kwam van een koude kermis thuis: in de doos bleek een homp klei te zitten. De winkel verdacht de klagende man echter van fraude, waarop hij in de cel werd gezet.

De 47-jarige man kocht bij Tesco in de plaats Whitstable†een iPad - ter waarde van 599 euro - als cadeau voor zijn 10-jarige dochter. Maar toen hij bij thuiskomst de doos opende bleek er geen iPad in te zitten, maar enkel stukken klei. Uiteraard ging de man terug naar de winkel, waar hij woedend geld terug eiste van de winkeleigenaar.

In plaats van dat de man zijn geld terug kreeg, werd hij er zelf van verdacht fraude te hebben gepleegd en de winkeleigenaar schakelde de politie in. Op het politiebureau werd hij drie uur in een cel opgesloten, ondervraagd door de politie en vervolgens kwam hij twee maanden op borgtocht vrij - daarna werd de zaak tegen hem pas geseponeerd. De politie ontdekte toen dat informatie die zij van Tesco hadden gekregen verkeerd was en dat de iPad niet door de man was geactiveerd, maar door een ander e-mailadres in Groot-BrittanniŽ.

De man heeft zijn geld terug gekregen van Tesco, maar hij heeft nog geen andere compensatie of zelfs maar excuses van Tesco ontvangen.

De 'kleien iPad'-oplichtpraktijk vond begin dit jaar ook plaats in Canada. Daar kochten oplichters 24 iPads bij verschillende grote winkelketens, die zij uit de dozen haalden, welke zij vervolgens vulden met klei en zorgvuldig weer dichtmaakten. Daarna brachten zij de dozen terug naar de winkel. Omdat het erop leek alsof de dozen nog perfect geseald waren, nam het personeel de 'iPads' zonder verdere controle terug en gaf het de oplichters ook nog hun geld terug. De geretourneerde kleien iPads gingen vervolgens weer in de verkoop.

iPad Air
iPad Air

Kent Online


Gerelateerde producten