Interessant:

Nokia Lumia 2520: Nokia's eerste Windows RT 8.1-tablet

nieuws 23 oktober 2013 om 12:29

Naast haar eerste twee Windows Phone 8-phablets en nieuwe Asha-modellen heeft Nokia deze week op de Nokia World ook haar eerste tablet aangekondigd: de Nokia Lumia 2520, met een 10,1-inch display en Windows RT 8.1.

De Nokia Lumia 2520 heeft een 10,1-inch Full HD IPS-display van het krasbestendige Gorilla Glass 2, is voorzien van stereo-frontspeakers en draait op Windows RT 8.1 (dat wordt geleverd met voorgeinstalleerde edities van Microsoft Office, Outlook en Internet Explorer 11). Daarnaast komt de Lumia 2520 met het interactieve spel†Dragons Adventure. Dit is een exclusieve game die samenwerking met DreamWorks Animation is gebouwd: het spel is gebaseerd op de bekroonde 3D-animatiefilm How to train your dragon†en verandert met HERE Maps- en LiveSight-technologie oriŽntatiepunten op de route in het fictieve Isle of Berk. Wegen, gebouwen, meren en zelfs real-life verkeers- en weersomstandigheden zijn weerspiegeld in de game. Dit maakt de autorit tot een spannend avontuur. Het spel is ontwikkeld voor de Nokia Lumia 2520 en bevat een optie om samen met vrienden met een Lumia-smartphone missies te creŽren, mee te spelen en nieuwe uitdagingen toe te voegen.†

Nokia Lumia 2520
Nokia Lumia 2520

Het persoonlijke tijdschrift Flipboard stelt je in staat al het nieuws dat je belangrijk vindt, te lezen en te verzamelen, en je favoriete verhalen te bundelen in je eigen magazine. Flipboard is direct na lancering verkrijgbaar voor de Nokia Lumia 2520 en voor andere Lumia-smartphones in de komende maanden.†In de Windows Store worden ook diverse apps voor de Nokia Lumia 2520-tablet aangeboden waarmee je profiteert van unieke Windows 8.1-features, waaronder Facebook, Netflix, eBay, Hulu Plus, Nook, Evernote en Adobe Photoshop Express.

Nokia's tablet heeft bijzonder krachtige camerafunctionaliteiten met een 6,7-megapixel camera met ZEISS-optiek †aan de achterzijde en een 2-megapixel HD-frontcamera. De Lumia 2520 beschikt over een 2,2GHz quad-core Qualcomm Snapdragon 800-processor met 2GB RAM en 32GB geheugen (uitbreidbaar via microSD) en ondersteunt WiFi, Bluetooth 4.0, NFC, aGPS en 4G/LTE voor optimale connectiviteit.†Nokia HERE Maps biedt de mogelijkheid tot gratis navigatie. Voor de Nokia Lumia 2520 is een stijlvol Nokia Power Keyboard beschikbaar. Dit toestenbord biedt twee ingebouwde USB-aansluitingen en verlengt de batterijduur met 5 uur. Het toetsenbord functioneert tevens als cover voor de tablet.

De†Nokia Lumia 2520†komt in het zwart en rood met een glossy afwerking en in het zwart en blauw met een matte afwerking. De tablet komt eind 2013 op de markt en kost 499 dollar, het Nokia Power Keyboard heeft een prijs van 149 dollar. Informatie over de prijs en beschikbaarheid in Nederland volgt.

Nokia Lumia 2520
Nokia Lumia 2520

portablegear.nl