Interessant:

Apple in problemen door gehackte iTunes

nieuws 25 november 2003 om 19:50

De succesvolle formule van de Apple iTunes Musicstore is gekraakt door een notoire Noorse hacker Johansen. Het is dezelfde hacker die eerder de DVD beveiliging kraakte, vandaar zijn bijnaam DVD Jon.

DVD Jon heeft een manier gevonden om de iTunes MP3's gewoon te kunnen branden en opslaan, zonder de ingebakken voorwaarden van Apple. DVD Jon heeft zich gericht op de mediaspeler en ript de muziek door de invoer en uitvoer te onderscheppen. Het is een vrij technisch verhaal en het vergt nogal wat computerkennis om een geript iTunes MP3'tje daadwerkelijk te kunnen afspelen.

DVD Jon is niet de eerste die een dergelijk programmaatje schrijft, maar hij is wel de eerste die de broncode aan het grote publiek beschikbaar stelt. Nu kunnen andere hackers ook met de software aan de slag en is het een kwestie van tijd voordat er een gebruiksvriendelijke versie van de iTunes ripper komt.

Het wrange voor Apple is dat de rip software alleen werkt bij versies van iTunes voor Windows. Experts verwachten nu wekelijkse updates van Apple om het rippen onmogelijk te maken. Maar omdat hackers ook niet stil zitten, wordt het een ware battle tussen DVD Jon aanhangers en Apple, die sterke banden heeft met Hollywood.

The Register