Interessant:

Sony Xperia Z1 officieel geintroduceerd

nieuws 5 september 2013 om 17:24

Sony heeft, zoals verwacht, op de IFA 2013 officieel de Sony Xperia Z1 gepresenteerd. De Z1 is een waterbestendige Android 4.2-smartphone, een quad-core processor en een krachtige 20,7-megapixel camera.

De Sony Xperia Z1 is gebaseerd op Sony's fraaie 'OmniBalance'-design en heeft een IP55/IP58-certificering, wat betekent dat het toestel stof- en waterbestendig is. De behuizing is vervaardigd uit een stuk alunium en is aan de voor- en achterzijde voorzien van gehard glas, voor een fraai en stevig design. Voor het Full HD display is gebruik gemaakt van Sony's TRILUMINOS Display for Mobile, een technologie waarmee een breder palet aan natuurlijke kleuren wordt weergegeven. Ook ondersteunt het display X-Reality for Mobile, Sony's super-resolutietechnologie dat elk beeld analiseert en vervolgens optimaliseert voor de helderste videoweergave. Sony's ClearAudio+ tot slot optimaliseert de audio-ervaring.

Voor krachtige en langdurige prestaties is de Z1 voorzien van een 2,2GHz quad-core Qualcomm Snapdragon 800-processor en een 3.000 mAh batterij (welke gespaard kan worden in de STAMINA Modus). Met de 20,7-megapixel camera is het mogelijk om 1080p Full HD-video's op te nemen en de 2-megapixel frontcamera/webcam maakt videochatten mogelijk. Qua connectiviteit kan je rekenen op 3G/HSDPA, 4G/LTE, WiFi & WiFi-hotspotfunctionaliteit, Bluetooth 4.0, DLNA, NFC, MHL en aGPS. Het toestel ondersteunt FM-radio en is PlayStation Certified. Apps voor onder YouTube, Chrome, Google Maps, Twitter, Facebook en een documentviewer zijn voorgeinstalleerd. Het 16GB geheugen is uitbreidbaar via microSD.

De Sony Xperia Z1 (die komt in het zwart, wit of paars) is compatibel met de QX100- en QX10-lenscamera's. Het toestel is vanaf september in Nederland te koop voor 649 euro.

Sony Xperia Z1
Sony Xperia Z1

portablegear.nl