Interessant:

HTC introduceert Desire 601 en Desire 300

nieuws 4 september 2013 om 11:26

HTC breidt haar serie mid-range Android-smartphones uit met de Desire 601 (een 4,5-inch model met 4G-ondersteuning) en de Desire 300 (met 4,3-inch display).

De HTC Desire 601 is een 4G-smartphone die veel functies biedt die eerder op de veelgeprezen HTC One werden geintroduceerd. Dankzij deze functies (waaronder HTC BlinkFeed, HTC Zoe met Video Highlights en HTC BoomSound) is de HTC Desire 601 een van de meest geavanceerde mid-range smartphones van dit moment. De 5-megapixel camera van het toestel brengt dankzij HTC Zoe beelden tot leven in video's van drie seconden. De mogelijkheden van HTC Zoe ondersteunen geavanceerde opties als Sequence Shot, Always Smile en Object Removal. Hiermee is het mogelijk met minimale inspanning fraaie fotoresultaten te boeken.

Middels Video Highlights kan je eenvoudig video's van 30 seconden maken, inclusief muziek van één van de zes beschikbare thema's. De Desire 601 is verder voorzien van HTC BoomSound-speakers aan de voorzijde, een 1,4GHz dual-core Qualcomm Snapdragon 400-processor, WiFi, Bluetooth 4.0, DLNA, een VGA-frontcamera (met camcorder), een 1080p Full HD-videorecorder, aGPS en 8GB geheugen (uitbreidbaar via microSD). 

De HTC Desire 601 is beschikbaar vanaf oktober. De consumentenadviesprijs bedraagt 349 euro.

HTC Desire 601
HTC Desire 601

"In de afgelopen 17 jaar heeft HTC de mobiele industrie uitgedaagd om innovaties te ontwikkelen die de manier waarop mensen hun mobiele telefoon gebruiken veranderen. Met de Desire 601 veranderen we niet alleen de manier waarop mensen de middenklasse telefoon zien, maar we leggen de lat zelfs hoger voor onze toestellen in het hogere segment", zegt Peter Chou, CEO van HTC. "We zijn toegewijd aan het creëren van het meest innovatieve productportfolio. Onze Desire-serie is synoniem geworden voor kwaliteit voor een goede prijs. Met het leveren van geavanceerde mogelijkheden, staan deze telefoons voor premium kwaliteit in een middenklasse segment."

Tegelijkertijd met de Desire 601 is internationaal de HTC Desire 300 gepresenteerd - het is echter nog niet bekend of dit model ook naar Nederland komt. De Desire 300 is een compacte smartphone met een 4,3-inch display en het Android 4.2-besturingssysteem. Het toestel is voorzien van de HTC Sense 5-interface met HTC BlinkFeed, waarmee je direct het laatste nieuws en updates van je sociale netwerken op je homescreen ontvangt. Wat betreft connectiviteit kan je rekenen op ondersteuning van 3G/HSDPA, WiFi, aGPS en Bluetooth 4.0. Het 4GB geheugen is uitbreidbaar middels microSD en de Desire 300 maakt gebruikt van een 1GHz dual-core processor met 512MB RAM. Tot slot beschikt de Desire 300 over een 5-megapixel camera aan de achterzijde en een 0,3-megapixel camera aan de voorzijde. 

HTC Desire 300
HTC Desire 300

portablegear.nl