Interessant:

Tweede Kamer: beltegoed halfjaar houdbaar

nieuws 29 mei 2013 om 09:37

Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat beltegoed minstens een halfjaar tot een jaar houdbaar blijft: de Kamer wil dat de minister van Economische Zaken dat zo snel mogelijk in de wet vastlegt.

Dat schrijft het Algemeen Dagblad. De Consumentenbond voerde vorig jaar actie voor een langere houdbaarheid van beltegoed. Volgens de Consumentenbond vervalt in Nederland elke maand 68 miljoen aan beltegoed en daarom wilde de bond dat beltegoed minimaal een jaar houdbaar blijft. Veel mensen kiezen voor een duurder abonnement, zodat ze niet te maken krijgen met (veel duurdere) belminuten buiten de bundel. De belminuten die overblijven vervallen echter vaak na een maand.

Een meerderheid in de Tweede Kamer (D66, PvdA, PVV, CDA en SP) is het eens met de Consumentenbond en wil dat beltegoed niet meer na een maand vervalt. De partijen willen een houdbaarheid van minstens een jaar en hebben aan de minister van Economische Zaken, Henk Kamp van de VVD, gevraagd de langere houdbaarheid in de wet vast te leggen. De VVD is echter tegen: de partij vindt dat deze zaak niet door de overheid geregeld moet worden.

Algemeen Dagb