Interessant:

Samsung Galaxy S4 Active wordt waterbestendig

nieuws 30 april 2013 om 16:58

Volgens The Wall Street Journal lanceert Samsung aankomende juli twee nieuwe uitvoeringen van de Galaxy S4: de compactere Galaxy S4 mini en de robuuste en waterbestendige Galaxy S4 Active.

The Wall Street Journal meldt dat de Galaxy S4 Active de "look and feel" van de originele Galaxy S4 behoudt, terwijl het toestel wel water- en stofbestendig is. Samsung zou met de S4 Active de concurrentie met de eveneens robuuste Sony Xperia Z aan willen gaan.

Naast de Galaxy S4 Active komt Samsung in juli waarschijnlijk met de Galaxy S4 mini, een compactere uitvoering van de originele S4. Volgens eerdere geruchten zou de Galaxy S4 mini beschikken over een 4,3-inch SuperAMOLED qHD (540 x 960 pixels) display met een pixeldichtheid van 256 ppi en een 1,6GHz dual-core processor. Het originele model heeft een 5-inch SuperAMOLED Full HD (1.080 x 1.920 pixels) display met 441 ppi en een 1,9GHz quad-core processor. Daarnaast komt de S4 mini waarschijnlijk zowel in een single-sim als in een dual-sim uitvoering.

Van de Samsung Galaxy S3 verscheen eerder ook een kleinere uitvoering: de Galaxy S3 mini. Belangrijkste verschillen tussen het grote en kleine S3-model zijn een minder krachtige processor, een minder krachtige camera, een kleiner (en geen HD) display en minder geheugen.

Naschrift: de Samsung Galaxy S4 Active is 5 juni 2013 officieel geintroduceerd.

Samsung Galaxy S4
Samsung Galaxy S4

Unwired View